Telefon: +36 30 940 8663 | Mail: guru@guru.hu | Budapest, Mammut 2.
Béreld ki Budapest legmenőbb Penthouse-át saját rendezvényedre!

Blog

Meglepetés születésnapot szeretnék szervezni. Mire figyeljek?

Gurusky
2023.01.20 14:30
Meglepetés születésnapot szeretnék szervezni. Mire figyeljek?

A tökéletes meglepetés szülinapi bulihoz elengedhetetlen a jó megszervezés. Összegyűjtöttünk pár pontban Neked, mire is érdemes biztosan figyelni szervezéskor.

A dátum, a helyszín, a résztvevők, a program mind-mind fontos tényező, ahhoz hogy az ünnepelt igazán meglepődjön és emlékezetes legyen a napja.

Mikor legyen a meglepi?

A legelső lépés a dátum kiválasztás. Ha ez meg van, jöhet minden szépen sorban. Nem lehet mindenkinek jó, de ha időben meg van a dátum, akkor nagy esély van rá, hogy sokan ott tudnak lenni. De a legfontosabb, hogy az ünnepeltnek jó legyen! A legjobb, ha a születése napjára szervezed, azonban ha lehetetlen időpontra esik pl. hétfői napra, akkor vagy az előtte lévő péntek/szombatra vagy az utána következő péntek/szombatra szervezd, így viszont tuti nem fog rá számítani.

Hol legyen a buli?

Talán a legnehezebb kérdés a helyszín kiválasztás. A helyszín választás előtt tisztában kell lenni a létszámmal. Nem mindegy, hogy 5 fő vagy esetleg 30-40 főről van szó. Sok fő esetén lakásban necces bulit szervezni, mert a szomszédokat hamar kihozhatjuk a sodrukból. Talán a legjobb a kertes ház, hisz, ha az időjárás is engedi, egy kerti partyt tartani a legmenőbb dolog. Azonban, ha nem áll rendelkezésünkre kertes ház, érdemes elgondolkodni helyszínbérlésen. A legjobb olyan helyet bérelni, ahol étel és ital fogyasztása is adott. 

Díszíts okosan!

Ha meg találtad a tökéletes helyszínt, mérd fel a terepet. Mit tudsz belőle még kihozni, mivel lehetne díszíteni. Lehet, hogy a helyszín tökéletes és még egy lufi sem kell. Ha mégis fel szeretnéd díszíteni, vedd figyelembe a szülinapos kedvenc színét, állítsd össze abból a dekorációt. Még jobb, ha tematikus bulit szervezel, így nem csak a helyszíni kellékek, de a vendégek öltözete is hozzá ad a dekorációhoz. A következő linkeken találsz szuper tematika ötleteket a bulidhoz

https://www.bien.hu/tematikus-bulik-eskuvo-szulinap-vagy…/

https://www.partyspirit.hu/tematikus-rendezvenyek/

Gondoskodj az ételről, italról!

Ha nem szeretnéd, hogy az egészet te álld, beszéld meg a meghívottakkal, hogy ki mivel tudna hozzá járulni a bulihoz. Ne bízd rájuk, mert akkor tuti, hogy mindenki egy üveg bort és egy csomag chipset hoz. Írd össze előre mire van szükség, és beszéld meg, ki mit tud ebből vállalni. Ha engedi a büdzsé, akkor rendelj finom falatokat az ünnepelt kedvenc étterméből, okosan összeállítva nem kell horror összeget költeni rá, de ha olyan a buli, akkor profi Cateringes céget is meg lehet bízni! https://gurucatering.hu/

Ha jó a zene jó a buli

A zene mondhatni a buli lelke. Ha nincs vagy nem a társasághoz illő, könnyen számolhatunk azzal, hogy hamar véget ér a buli. Persze nem lehet mindenki igényeinek megfelelni, de nem árt, ha tisztában vagyunk a vendégek zenei stílusával. A legjobb, ha az ünnepelt zenei ízlését ismerjük, és azokból állítunk össze egy play list-et.

Készülj csapatjátékokkal!

Főleg ez akkor fontos, ha a vendégek nagy része nem ismeri egymást. Számos olyan csapatjáték létezik, ami összehozza az ismeretleneket, ami közben muszáj úgy megismerkedniük egymással, hogy közben jót szórakoznak.

Íme néhány játék tipp: https://tizdolog.hu/2014/10/30/10-hazibuli-jatek/

Szervezd meg a napot!

Írj egy jó forgatókönyvet, ne csak a fejedben legyen meg terv. Hogy és mikor érkezik a szülinapos? Mi az alibi,, hogy ne bukj le? A vendégek hogyan várják az ünnepeltet? Mikor legyen a koccintás, vacsora, torta, ajándékozás? Ezek fontos kérdések, ha azt akarod, hogy tökéletesen, a terv szerint alkuljon minden.

Néhány tipp!

Például a buli 18 órától kezdődik. Akkor érdemes a vendégeket 18 órára a helyszínre hívni, a szülinapos pedig utána érkezzen legalább 15 perccel, hogy mindenki tényleg ott legyen a helyszínen.

Érdemes a szülinaposnak azt mondani például, hogy vacsorázni mentek, mert akkor biztosan kiöltözik és nem maci-naciban fog érkezni a buliba. Ez főleg a hölgyek szempontjából fontos :) 

Nálunk általában a privát lifttel oldjuk meg a meglepetést. A szülinapos beszáll a földszinten a privát liftbe és mi fent megnyomjuk a hívógombot, amit persze az ünnepelt nem tud. Azt hihetné, hogy OKÉ eljöttünk egy bevásárlóközpontba, beszálltunk egy liftbe és akkor most hova megyünk? Moziba? De nem. Megérkezik egyenesen egy  abszolút privát helyre, ahol a vendégek a lift kinyílása után pezsgővel a kezükben Boldog Születésnapot kiállítva köszöntik! Tuti a hatás :)

Koccintás után pedig, amikor a szülinapos felfogta, mi történt, jöhet a vacsora. Aztán a lazulás, játékok (ha készültünk) és a buli. 

A tortát általában később este 10 körülre tesszük (amennyiben 18 után kezdődött a buli), az ajándékozással együtt. 

A torta után pedig folytatódhat a fergeteges buli!

Hát nem csúcsszuper és egyszerű?:)